Een infographic van een complex proces

Vanden Avenne produceert een complex product: bij de productie van bio-ethanol ontstaan nevenproducten die op hun beurt worden omgezet in DDGS, een eiwitrijk veevoeder. Een product dat zijn cyclus begint en eindigt bij de boer. Het in beeld leggen van zo'n ingewikkeld proces op een begrijpelijke manier is geen gemakkelijke taak. Bovendien is het niet mogelijk om van de afzonderlijke fases van het product foto's te gebruiken Daar was een infographic op posterformaat voor nodig!

Voor deze infographic ontleden we het proces in 14 stappen. Die werden geïllustreerd in een strakke, isometrische stijl. De verschillende bijproducten kregen ook een plaats, samen met een set duidelijke pictogrammen.

Als accentkleuren gebruiken we helder geel en groen. Een match met het industriële grijs, en tegelijk een knipoog naar de maïs waaruit DDGS voortkomt. Het grafisch ontwerp van de poster werd verzorgd door Capone.

"Zelfs complexe processen die visueel niet bijzonder uitdagend zijn, kunnen op een aantrekkelijke en duidelijke manier worden gepresenteerd. "


Client: Vanden Avenne Commodities
AD & Graphic Design: Capone