Wie is Flint?

Flint, dat ben ik, Wouter Schoutteten. Op een queeste om bedrijven te inspireren met de mogelijkheden van visueel prikkelende communicatie.

In 2018 werd ik verkozen tot Unizo’s West-Vlaamse starter van het jaar.  Meer dan 10 jaar ervaring in design, marketing en illustratie. Meestal een one-man-band, maar wanneer nodig werk ik samen met een team van experts die vlot op elkaar ingespeeld zijn.

Ik help graag mee om van jouw merk een visuele belevenis te maken!

Vanwaar die naam?

Flint, of vuursteen, is de oudste tool die we hebben om mee te communiceren. Van vuur naar houtskool naar rotstekening: nog voor we woorden gebruikten maakten we tekeningen om ons uit te drukken. Tijdloos, intuïtief, indrukwekkend. Net dat soort visuele belevenis waar we met ons werk naar steven.

Flint Visual Content Brand Identity

En waarom illustraties?

We leven in een visuele wereld, maar staan zelden stil bij de impact die dat heeft op de merken en bedrijven rondom ons. Het viel me op dat veel bedrijven kansen lieten liggen in hun communicatie, door niet even stil te staan bij de mogelijkheden die die visuele wereld wel biedt!

Met illustraties kan je elk verhaal vertellen, je bedenkt het zo gek niet. Met illustraties worden moeilijke of complexe dingen ook een pak duidelijker. Staat er ‘prentje’ bij de tekst, dan begrijp je direct waarover het gaat. Bedenk daar ook nog bij dat illustraties in allerlei stijlen uitgevoerd kunnen worden en zo zorgen voor een uniek karakter…  Illustraties zijn duidelijkintuitiefuniek en gigantisch veelzijdig.